Popcornfriday 4

 
Day after tomorrow ( Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum, 2004)
Denna amerikanska klimatologen Jack Hall spelad av Dennis Quaid kämpar för att få politikerna att förstå allvaret i hur illa ställd vår miljö är. Jack förutspår att miljön på vår planet kommer ändras drastisk inom hundra år, men han har fel. Vår planet börjar redan ändras. Jacks son Sam åker till New York på en klassresa och är därför i de södra delarna utav USA när plötsligt klimatet börjar förändras och alla vänder sig till Jack för svar, men har han svaren? De södra delarna av USA drabbas värst vilket leder till frågan, är Sam okej?
Day after tomorrow är en science fiction-katastroffilm och är baserad på boken The Coming Global Superstorm.  Jag har sett filmen många gånger men aldrig läste boken. Filmen är en typisk katastroffilm  med spänning non stop. 
 
Betyg 7/10. Jag gillar filmen riktigt mycket och tycker att den är mycket bra filmad för att vara tio år gammal. Trots att den är gjord för så länge sedan är den fortfarande relevant vilket gör att den fortfarande är bra. Karraktärerna är också väldigt bra och jag gillar speciellt hur de spelar på sonens och faders halvförstörda förhållade. Väldigt vacker tycker jag.
 
Om du gillar filmer som 2012, Independence Day och The knowingså kommer du defintitivt gilla denna "världen är över" film. Kolla på trailern och bedöm om det är något du kan tänkas gilla. 

 

Kommentera här: