Divergent av Veronica Roth

 
Handling
När man blir 16 år måste alla sextonåringar välja vilken falang de ska tillhöra resten av deras liv. Beatrice Prior har fyllt sexton och står inför valet mellan att stanna med sin familj eller vara den hon innerst inne är. Beatrice gör ett val som chockar alla, även henne själv.
 

Divergent är den första boken i triologin skriven av Veronica Roth. Divergent är en tonårsbok men har något som passar alla, den har kärlek, "krig", Si-Fi, drama bl.a. Jag valde att läsa denna boken för jag ville se filmen men eftersom jag bor i Sverige tar det ett tag innan filmer kommer hit så jag bestämde mig för att läsa boken istället och jag är glad att jag gjorde det för boken är väldigt bra och så fort du läst ut denna vill man direkt läsa tvåan. 
 
Betyg 8/10
Boken är väldigt bra och har en intressant handling, dock påminner den lite om The Hungergames vilket gör att den få lite sämre betyg. Jag tyckte också att boken var väldigt enkelt skriven, och med de menar jag att författaren har skrivit på ett väldigt enkelt sett och det gör att de blir lite tråkigt att läsa. Dock är historien väldigt vacker och jag är glad att jag fick ta den av denna historia. 

Kommentera här: