Divergent

Divergent (Shailene Woodley, Theo James, Ashley Judd, Miles Teller, Ansel Elgort, Kate Winslet, Ray Stevenson, 2014)

När man blir 16 år måste alla sextonåringar välja vilken falang de ska tillhöra resten av deras liv. Beatrice Prior har fyllt sexton och står inför valet mellan att stanna med sin familj eller vara den hon innerst inne är. Beatrice gör ett val som chockar alla, även henne själv.
 
Divergent är en Sci-Fi, action, äventyr för unga vuxna baserat på boken Divergent. Den super populära Shailene Woodley har huvudrollen i denna filmen och även den snygga Theo James.
 
Betyg 6/10, jag har läst boken och även nu sett filmen och jag tycker att boken är mycket bättre. När filmen började så blev jag riktigt glad för det var precis så som jag såg det i mit huvud men sen gick det utför. Jag gillade inte att de hade ändrat handligen rätt mycket och (SPOILERS FÖR DIG SOM EJ LÄST BOKEN!) Peter som i boken är extremt onskefull och sticker ut folks ögon är inte alls lika skräckinjagande som han är i boken. Är mega besviken på hur "vanlig" han är. Visst han har lite attityd men inte alls tillräckligt enligt mig. 
Jag såg trailern på filmen och trodde att den skulle vara riktigt bra men blev besviken, men har man inte läst boken så kanske man gillar filmen mer. Har dock ännu en sak jag vill kommentera, jag gillade inte riktigt skådespelarna, trodde inte på dom. Förstår ni hur jag menar? De gjorde inte världen trovärdig, tyvärr.
 

Kommentera här: